Alkmaar Centraal


Zowel de Alkmaarse politie als Stadstoezicht hebben het toezicht in De Hoef verscherpt omdat er een toename was van overlast veroorzaakt door zwervers. Wijkagente Coppens twitterde eind vorige week over meerdere meldingen. "Hierover in contact met gemeente en de opvang gegaan!"

Het gebeurt wel eens dat er in de wijk overlast is, maar de laatste weken is het duidelijk erger. Het gaat om herrie maken, rondhangen, openbare dronkenschap, slapen op bankjes en wildplassen. Dit zei een gemeentelijke woordvoerder tegen het NHD. Vermoedelijk ontstond de extra overlast ook door de hitte.

Niet geheel toevallig is de daklozenopvang in Alkmaar west. De laatste tijd kloppen volgens opvangorganisatie dnoDoen veel cliënten met een GGZ-verleden aan. Die worden alleen toegelaten als ze aanspreekbaar zijn op hun gedrag. Eén dakloze komt de laatste tijd steeds dronken aan en als hij niet binnengelaten wordt, maakt een hoop stampij.

CDA Alkmaar vernam dat er een beddentekort is bij de opvang aan de Jan van Heemstraat en heeft het Alkmaarse college schriftelijk vragen gesteld.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl