Op 10 en 20 mei gaan het erf en de stallen van een aantal boerderijen in Noord-Holland open voor het publiek. Op deze dagen openen acht melkveebedrijven verspreid door de provincie hun bedrijf voor het publiek.

Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in Noord-Holland laten melkveehouders zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan de voedselproductie. Daarnaast tonen de boeren wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn velen van hen ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een 'melkweg race'. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een boekje mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei of op tweede Pinksterdag 20 mei open van 10:00 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Huisdieren zijn niet welkom. In de regio Alkmaar neem Firma Koning-Hoeve in Oudkarspel op de eerste dag deel en Familie Groot - Van der Lee in Zuidschermer op de tweede. Ook Firma van der Meer in Winkel. De adressen staan op de website van Open Boerderijdagen.
Pin It
Bekeken: 87x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/