Graft-De Rijp, 08 september. Afgelopen week werden de inwoners van Schermer en Graft-De Rijp uitgenodigd voor de start van de vraagbundeling voor een eigen glasvezelnetwerk. Een eigen netwerk, want voor grote commerciële partijen als KPN en Ziggo is het commercieel niet interessant genoeg om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Maar de coöperatie Alkmaar Breedband Buiten laat het daar niet bij zitten en wil een eigen glasvezelnetwerk aanleggen. Er zijn al dergelijke 'particuliere' netwerken in Nederland, altijd tot grote tevredenheid van de gebruikers. Door te kiezen voor een coöperatie zijn de gebruikers ook allemaal eigenaar en hoeft er geen rekening gehouden worden met commerciële belangen of stijgende winsten. In de grote steden wordt steeds meer glasvezel gelegd, maar de kleine kernen en buitengebieden lopen het risico een forse achterstand op te lopen.

De wereld bereid zich steeds meer voor op 'The Internet of Things', waarbij vrijwel ieder apparaat over een bepaalde mate van intelligentie beschikt en via een netwerk communiceert. Een netwerk dat tegen een beperkte capaciteit aanloopt kan dan voor grote beperkingen zorgen binnen het leven, wonen en werken van de gebruikers. Wanneer 50% van de bewoners van Schermer en Graft-De Rijp mee gaat en een abonnement afsluit wordt het netwerk ook daadwerkelijk aangelegd en hebben de buitengebieden in één klap een flinke voorsprong op het Stedelijke Alkmaar. Meer informatie is te vinden op de website van Breedband Alkmaar Buiten.

 

Pin It
Bekeken: 1746x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/