Alkmaar 31 augustus 2014. Afgelopen vrijdag werd in TAQA Theater De Vest de grote en tweede finale Slimmere Zorg gehouden. De afgelopen weken zijn uit twaalf genomineerden zes finalisten. Deze zes finalisten presenteerden vrijdag vol overgave en passie hun ideeën voor vernieuwing in zowel zorg- als ondersteuningstaken.
Een kritische jury onder leiding van wethouder WMO Anjo van de Ven beoordeelde de ideeën en bepaalde welk idee wat voor (financiële) ondersteuning kreeg om van het idee werkelijkheid te kunnen maken. Maar ook het publiek kon de eigen favoriet steunen met een publieksprijs van 5.000 euro.

Het werd de jury een stukje makkelijker gemaakt door drie initiatieven die vanaf het begin van deze ronde Slimmere Zorg nadrukkelijk de samenwerking opzochten. Dat zijn bewonersonderneming De Oever die de vraag van de bewoner centraal wil zetten, de zeer toegankelijke tablet met mantelzorgmogelijkheden Compaan en 'Welzijn op recept' dat zich sterk maakt voor een betere bekendheid van het informele zorgaanbod bij huisartsen.

Slimmere Zorg is in die korte tijd al uitgegroeid tot hét netwerk voor innovatieve voorzieningen in de regio Alkmaar. Het online platform heeft inmiddels meer dan 400 leden en er zijn meer dan 100 ideeën ingediend. Kenmerkend voor Slimmere Zorg is dat niet alleen zorgaanbieders, maar ook ICT-ondernemers, cliënten, buurtorganisaties, het bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties, mantelzorgers en ZZP’ers vertegenwoordigd zijn. (beelden: Geert van 't Zand)

 

Pin It
Bekeken: 1588x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/