Alkmaar, 31 augustus 2014. AZ heeft zaterdagavond gewonnen in Dordrecht. Tegen de promovendus werd het aan de Krommedijk 1-3. Bij de Alkmaarders ontbraken trainer Marco van Basten wegens privéredenen, doelman Esteban door een blessure en Mattias Johansson die was gepasseerd. Daarom nam Alex Pastoor plaats op de trainersstoel en debuteerden de Uruguayaan Sergio Rochet op het doel en jeugdproduct Derrick Luckassen rechtsachterin. De aangepaste formatie leek goed uit te pakken, want al na 6 minuten zette Hupperts AZ op 0-1. In de 22ste minuut verdubbelden de Alkmaarders hun voorsprong. Tankovic werd in de diepte weggestuurd en de Zweed lobde de bal goed over de doelman van FC Dordrecht.

Kort na rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Onoplettendheid in de Alkmaarse defensie zorgde ervoor dat Lieder de 1-2 binnen kon schieten. Uitblinker Steven Berghuis bracht 5 minuten later de marge weer op twee, na een goede voorbereidende actie van Tankovic. De nieuwe aanwinst Robert Mühren mocht nog invallen, maar gescoord werd er niet meer.

Zaterdag 13 september is de volgende wedstrijd van AZ. Dan is in het AFAS Stadion SC Heerenveen de tegenstander.