Stompetoren, 31 augustus 2014. De brandweerkazerne van de Schermer zat altijd aan de Melkweg, maar is verhuisd naar de Dres. Dat levert bij uitrukken zo'n twee á drie minuten tijdswinst op. En als je binnen acht minuten op de plaats des onheils moet zijn is dat de moeite waard. Zaterdagmiddag werd de nieuwe kazerne aan het einde van de open dag door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie geopend. Hij moest met een antieke brandweerspuit een emmer vol water spuiten en zo de symbolische sleutel van de kazerne bemachtigen.

De kazerne maakt tot volgend jaar nog deel uit van het samenwerkingsverband Heerhugowaard-Langedijk-Schermer maar hoort daarna bij de gefuseerde gemeente Alkmaar. Binnen de regio Noord-Holland Noord heeft de Schermer kazerne een strategische functie: de enige ademluchtcontainer van Noord-Holland Noord staat er. Bij grote branden in de regio wordt de container opgeroepen om de ademluchtflessen te vullen.

Tijdens de plechtigheid werd kort stilgestaan bij het overlijden van brandweerduiker John Impink.

 

Pin It
Bekeken: 2673x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/