Alkmaar, 27 mei 2014. Het huidige trainingscomplex van AZ voldoet al een tijdje niet meer aan de eisen van de club dus wordt reikhalzend naar een alternatief uitgekeken. Maar een trainingcomplex met meerdere velden past niet zomaar in een ingewikkelde stadsplanning. Eén van de mogelijkheden was de Alkmaarse Westrand. Een mooi sportcluster waar voetbalclub AFC'34 en de Alkmaarse Rugbyclub van konden meeprofiteren, zo was in 2011 het het plan waar zowel AZ als de gemeente voor tekenden. De gesprekken tussen de gemeente en AZ werden echter lastiger toen AZ de eisen aanscherpte en de gemeente niet meeging in plannen voor een casino en een grote reclamezuil. Januari kondigde AZ ontevreden aan een intentieovereenkomst aan te gaan met de gemeente Zaanstad om een trainingscomplex te realiseren op sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. De onderhandelingen werden weer vlot getrokken, maar echt soepel liep het daarna niet meer.

En dan waren er ook nog Camping Alkmaar die zich in haar voortbestaan bedreigd voelde en de erven Molenaar, nazaten van één van de oprichters van AZ, die dreigden met een miljoenenclaim. De gemeente liet weten er nog alle vertrouwen in te hebben maar 18 mei kondigde AZ op de eigen website aan definitief voor de Zaanstreek optie te kiezen. Slechts dagen daarvoor had de gemeente nog de beslissing over een miljoenenkrediet voor AZ uitgesteld omdat de club nog geen duidelijke keuze had gemaakt. De gemeente verwijt nu AZ en AZ verwijt de gemeente. Afgelopen vrijdag informeerde verantwoordelijk wethouder Peter de Baat op het gemeentehuis de raad over de gebeurtenissen, AZ directeur Gerbrands  deed maandag hetzelfde, maar dan in het AFAS stadion.

 

Pin It
Bekeken: 1380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/