Alkmaar, 27 mei 2014. Deze week wordt gestart met de herinrichting van de Kruseman van Eltenweg en de aanleg van een nieuwe weg langs het spooremplacement. Medio juli 2014 zijn de werkzaamheden gereed. Donderdag 5 juni vindt tussen 19.00 uur en 21.00 uur een inloopbijeenkomst plaats over de werkzaamheden in het stationsgebied.

De inrit op de kruising met de Wognumsebuurt wordt aangepast en de straat wordt heringericht als fietsstraat. De auto is dan te gast en dient de snelheid aan te passen aan het fietsverkeer. Aan de zijde van de rechtbank wordt een tweerichtingen fietspad aangelegd, welke aansluit op de fietsstraat en de Helderseweg. De rijweg wordt heringericht, zodat de toekomstige nieuwe doorgaande weg hier goed op aan sluit.

Wethouder Bereikbaarheid & Stationsgebied Nagengast (CDA): “Het wordt nu zichtbaar dat het station Alkmaar en het omringende gebied op de schop gaat. De herinrichting van de Kruseman van Eltenweg draagt bij aan een mooi, toegankelijk stationsgebied. Met het invoeren van de fietsstraat wordt bovendien de leefbaarheid en de veiligheid van de stationsomgeving vergroot.”

Ter hoogte van het Horizon College wordt richting het spooremplacement een nieuwe doorgaande weg gerealiseerd. De nieuwe weg wordt in fasen aangelegd. De eerste fase van de weg wordt aangelegd over het P&R-terrein tot aan het spooremplacement. Hierdoor krijgt het nieuwe kantoor van SNS REAAL de definitieve aansluiting. 

Gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over werkzaamheden is te vinden op de gemeentewebsite onder het kopje ‘Werk in uitvoering’.

De informatiebijeenkomst op donderdag 5 juni vindt plaats bij SOVA Alkmaar aan Van der Kaaijstraat 60. ProRail, NS en gemeente Alkmaar zijn daar aanwezig om een toelichting te geven over de werkzaamheden die in 2014 plaatsvinden aan de nieuwe fietsenstalling aan de Centrumzijde, de traverse en de openbare ruimte aan beide zijden.

Pin It
Bekeken: 1937x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/