Alkmaar, 27 mei 2014. Het Zweeds Stensjöns Kyrkans koor uit Mölndal bezoekt vrijdag 30 mei  Alkmaar. In de morgenuren wordt onder andere een bezoek aan de kaasmarkt gebracht. Om 15:00 uur geeft het koor een concert in de St. Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord. Ieder jaar maakt het koor in het voorjaar een reis, soms naar het buitenland. Zo heeft het koor al meerdere optredens door heel Europa gehad. Op deze reizen zingt het Kyrkans bij voorkeur Zweedse muziek.

De Zweedse "Alkmaarse" Anna Maria Leijen zingt mee in dit koor en zij nam het initiatief om de Zweden in de St. Laurentiuskerk te laten zingen. Het koor reist namelijk naar Nederland en in het bijzonder Alkmaar om een bezoek te brengen aan de kaasmarkt. Anna Maria woont sinds 1966 in Zweden, maar zij is geboren en getogen in Alkmaar en bekend als Miep Schuit. Zij zong destijds in het koor van de St.Jozefkerk.

Het Stensjöns Kyrkans koor uit Mölndal, even ten zuiden van Gotenburg, heeft ongeveer 60 leden. Het koor werkt vaak mee in de zondagdienst in de Stensjökerk. Het geeft concerten met grote koorstukken samen met orkest zoals de Johannespassion, het Kerstoratorium van Bach en het Requiem van Mozart. Het koor zingt aanstaande vrijdag onder andere delen uit de Svenska Messan (Zweedse Mis) van de Zweeds componist Johan Helmich Roman, en enige Zweedse lenteliedjes. Roman is een tijdgenoot van Bach en wordt wel de "vader van de Zweedse muziek" genoemd.

Het concert begint om 15:00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden; de opbrengst daarvan komt onder andere ten goede aan de restauratie van het orgel van de St. Laurentiuskerk. 

20140527 Stensjöns Kyrkans

 

Pin It
Bekeken: 1289x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/