Luie fietsers of fietsers met haast. Wat de reden ook is; VVD-raadslid Christiaan Peetoom is de fietsenchaos voor het station in Alkmaar zat. In plaats van dat fietsen netjes in de daarvoor bestemde fietsenflat worden gezet, staan tweewielers pontificaal op het plein.

November afgelopen jaar werd het plein nog schoongeveegd, maar dat lijkt al lang weer vergeten; het plein staat weer vol. Peetoom dringt het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar aan op een structurele oplossing en geeft daarbij verschillende ideeën. Zoals een campagne tegen de wild-parkeerders, intensiever handhaven, het inzetten van een fietscoach of het strafbaar stellen van parkeren buiten de vakken.

De gemeenteraad kan het mogelijk maken door een wijziging door te voeren  in de Algemene Plaatselijke Vordering, een wetgevende regeling op gemeentelijk niveau. Maar goed, dan moet het Alkmaarse college wel eerst met een voorstel komen.
Pin It
Bekeken: 1682x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/