Het geduld van omwonenden van de Alkmaarse westelijke ringweg is danig op de proef gesteld, maar de eerste palen van het langgewenste geluidsscherm gaan, iets later dan gepland, dan toch de grond in. In het tweede weekend van maart is het zover.

Zeker zeventien jaar is op maatregelen tegen verkeersherrie gewacht, schrijft mediapartner NH Nieuws. De gemeente koos uiteindelijk voor een bijzonder scherm met zonnepanelen dat stroom levert voor 400 huishoudens. De oplevering van het geluidsscherm was komende zomer gepland, maar is inmiddels naar oktober verschoven. Dit komt omdat er aanvullend grondonderzoek nodig was: de grond had niet overal dezelfde draagkracht. Hierdoor moest de fundering worden aangepast, waar extra tijd voor nodig was.

Het ruim zeven miljoen kostende project is de afgelopen jaren meermaals geplaagd door vertraging en hogere kosten. Maar in november is dan eindelijk begonnen met de voorbereidende werkzaamheden langs de N245 en N508. Iets wat de omwonenden niet is ontgaan. Het oude geluidsscherm is verwijderd, de bomen gekapt en de grond bouwrijp gemaakt. "En dat is te merken", zegt Ed Diepenmaat van de Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidwal (BBG). "Mijn woning staat tien meter van de weg en het verkeerslawaai is enorm toegenomen nu de oude wal weggehaald is."

Het nieuwe scherm moet omwonenden van de Huiswaarderweg, Schagerweg en Nollenweg straks eindelijk nachtrust geven. Dat het nu weer vertraagd is, baart hen echter geen zorgen. "We zijn namens de BBG hier al heel lang mee bezig. Het is kennelijk een 'project van de lange adem', maar de belangrijkste beslissingen zijn genomen en de aannemer is aan de slag."

"Van een beetje bouwvertraging liggen we dus niet wakker. Al riep het wel wat vragen op toen de werkzaamheden begin dit jaar opeens stillagen. Maar, we zijn opgelucht en blij dat over dik twee weken de palen de grond in gaan."
Pin It
Bekeken: 2315x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/