Een jaar vertraging en een hoger prijskaartje, dat zijn de laatste ontwikkelingen rond de plaatsing van de energieleverende geluidswering langs de Huiswaarderweg en delen van de Schagerweg en de Nollenweg. De stijging van de kosten wordt veroorzaakt door het duurder worden van de grondstoffen en het transport van de materialen.

De 5,5 miljoen euro die Alkmaar voor het project reserveerde zou op termijn weer terugverdiend worden door de energieopbrengst. Nu echter blijkt dat het project 700.000 euro duurder gaat worden komt het moment van terugverdienen ook verder weg te liggen. Het project kan ondanks de vertraging nog wel rekenen op een flinke Europese subsidie en dient als voorbeeld voor de rest van Europa.

De vertraging is vooral een domper voor de wijkbewoners die al jaren worden geplaagd door het lawaai van het verkeer op de Alkmaarse ringweg. Toch is er ook goed nieuws: door de plannen en het ontwerp aan te passen hoeven er geen 100 bomen gekapt te worden, maar 70.
Pin It
Bekeken: 3276x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/