Het verzoek voor een extra, openbare raadsvergadering over de persoonlijke aantijgingen, beschuldigingen en steeds verder verslechterende sfeer in de Alkmaarse gemeenteraad werd al aangekondigd. Nu is het verzoek ook officieel ingediend. VVD fractievoorzitter John van der Rhee heeft  burgemeester Anja Schouten een brief gestuurd met het verzoek om een extra vergadering te organiseren. Dat verzoek is inmiddels ingewilligd. Diverse andere partijen wilden de kwestie graag bespreken bij het wekelijks overleg tussen de fractievoorzitters.

De vergadering zal plaatsvinden op maandag 29 augustus om 19:30 uur. Van der Rhee reageert met het verzoek voor de vergadering vooral op een artikel in het NHD waarin andere raadsleden de nodige beschuldigingen uiten, onder andere aan zijn adres. Raadslid voor OPA, Jan Hoekzema, liet eerder al weten juridische stappen te overwegen.

"Dit is niet hoe je dit aanvliegt. Als er zaken gebeuren die niet door de beugel kunnen of waar je je heel ongemakkelijk bij voelt zijn er twee opties. Je stapt dan naar de burgemeester en dan kan er een één op één gesprek of een onderzoek volgen. Of je reageert er op tijdens een raadvergadering zodat diegene over wie het gaat er rechtstreeks op kan reageren. De in de krant geciteerde raadsleden gaan voorbij aan de door ons als raad zelf in 2018 vastgestelde integriteitscode", zo laat Van der Rhee Alkmaar Centraal  weten.
Pin It
Bekeken: 2703x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/