Vanaf dinsdag is het mogelijk om met de elektrische deelscooters van GO Sharing van en naar Egmond aan Zee te reizen. De deelscooters kunnen alleen in enkele 'servicegebieden' aan Boulevard Noord en Boulevard Zuid worden achtergelaten en opgepikt. De gebieden zijn in overleg met de gemeente Bergen aangewezen. Met de nieuwe vorm van mobiliteit wil de gemeente het vervoer van en naar de badplaats vanuit Alkmaar met elektrisch deelvervoer stimuleren, de druk op verkeer en parkeerplaatsen terugdringen en de bereikbaarheid van Egmond aan Zee op een duurzamere manier te vergroten.

In Alkmaar rijden de deelscooters al. De nieuwe vervoersmogelijkheid wordt daarom vooral geboden voor strandgasten uit Alkmaar en mensen die arriveren op station Alkmaar. Er worden nog geen 'Egmondse' scooters aan de boulevard geplaatst. Volgens wethouder Erik Bekkering van de gemeente Bergen is dat ook niet nodig: “We zien dat in andere Nederlandse badplaatsen volop van het deelvervoer gebruik wordt gemaakt. Vooral om vanuit de stad naar het strand toe te reizen en weer terug. Het biedt een antwoord op een jaarlijks terugkerend probleem in de zomer: files naar en in de badplaats en overvolle parkeerplaatsen. De elektrische deelscooters zijn niet alleen een handige en leuke manier om naar het strand af te reizen, ze bieden ook een milieuvriendelijker alternatief voor een autorit voor de inwoners en bezoekers van Egmond aan Zee. Wij zijn enthousiast dat we deelvervoer aan het mobiliteitsaanbod in onze badplaats toe hebben gevoegd.”

De deelvoertuigen zijn via de GO Sharing app terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelscooters. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking van de huurder blijft na een pauze. De accu’s van de deelscooters worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

In Alkmaar zijn de deelscooters sinds een maand te huren. De gemeente Alkmaar is tevreden over de eerste maand, ondanks 166 klachten over parkeeroverlast en drie scooters te water. Volgens de gemeente zijn na een gewenningsperiode en de kinderziekten verbeteringen te verwachten in het gebruik.
Pin It
Bekeken: 3254x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/