Vanaf zondag toont Kunstnet TV filmportretten van de drie genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs Visuele kunsten: Sophie Olga de Jong, Anne Silverstrand Forest en Hellen van Meene. In de filmportretten vertelt het drietal over hun inspiratiebronnen en welke materialen ze graag gebruiken.

Hellen van Meene werd gefilmd tijdens een fotosessie. Zij maakt intieme portretten van jonge meisjes op weg naar de volwassenheid. Sophie Olga de Jong legt stap voor stap uit hoe een animatiefilm wordt gemaakt. Ze maakte onder andere een animatiefilm over een klein meisje die met hulp van haar opa leert fietsen. Anne Silverstrand Forest is te zien terwijl ze aan het werk is in haar atelier. Zij maakt grote wandsculpturen, schilderijen en aquarellen met bijzondere personages. Alle drie de genomineerden zijn geboren en getogen in Alkmaar en de regio.

Een collectie van werken van de drie genomineerden is tot en met 4 september te bewonderen in het Stedelijk Museum Alkmaar, samen met de examenfilm van Rashel van der Schaaf. Ze won de prijs voor jong talent. Op de laatste dag wordt de Cultuurprijs uitgereikt.

Van zondag tot en met 4 september is de Kunstnet TV uitzending dagelijks op Streekstad Centraal te zien om 10:00 en 22:00 uur en ook te vinden op kunstnet.tv.
Pin It
Bekeken: 1688x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/