Er was zaterdag veel politie op de been in Alkmaar.  Veel agenten waren eigenlijk opgeroepen voor inzet in Hoorn en Den Helder, maar daar bleek inzet niet nodig. Uiteindelijk zijn er zo'n 100 agenten ingezet.

De anti-Zwarte Piet demonstranten werden op station Noord door politie opgewacht en per bus naar een met dranghekken afgezet vak in de Koorstraat gebracht. Een later opduikende pro-Pietengroep werd door de politie op afstand gehouden. Het protest was netjes en binnen de regels. Met een trommel, een protestlied en leuzen als "Zwarte Piet kan niet! Zwarte Piet hoort niet!" maakten de demonstranten hun ongenoegen kenbaar.

Door veel omstanders werd de actie een beetje vreemd bekeken en bijna als als een soort attractie benaderd. Toen de optocht langs kwam was de stemming vooral bij de agenten serieuzer, maar Sint en de Pieten liepen vrolijk langs het vak. De fanfareband speelde net iets harder en van de antieke brandweerauto werd de sirene flink gebruikt om de protestgeluiden te overstemmen.

Na het langstrekken van de optocht kregen de anti-Zwarte Piet demonstranten nog de kans een paar minuten leuzen te scanderen en sprak KOZP voorman Jerry Afriyie het publiek toe per megafoon. Daarna werden ze begeleid naar een bus die ze naar het station bracht. (foto_ Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 4507x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/