De Alkmaarse raad hebben het college collectief vragen gesteld over de hulpverlening voor Carla Rodrigues, de 48-jarige vrouw die woensdag door een agent is neergeschoten en later overleed. De buurt schetste een beeld van een verwarde vrouw die al lange tijd voor overlast zorgde en de laatste maanden verslechterde, tot bedreigingen aan toe. De dag voor het tragische incident was ze nog geweigerd bij de crisisopvang omdat deze vol zat.

De partijen spraken hun medeleven uit voor de naasten van Carla, omwonenden en ook de betrokken agenten. Daarnaast stelden ze kritische vragen. De raadsleden willen weten of het klopt dat er tientallen meldingen zijn gedaan.  Buurman Bram Stoker sprak zelfs van honderden meldingen bij Woonwaard, politie, GGZ en de crisisdienst. Ook willen ze raadsleden weten hoe het zat met de samenwerking en verantwoordelijkheden van de diverse hulpinstanties en de gemeente.

Volgende week is er een wijkbijeenkomst van de gemeente voor omwonenden. Gemeente, politie en Woonwaard zullen dan de vragen beantwoorden.
Pin It
Bekeken: 3292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/