Alkmaar, 15 december 2013. Trilmotortjes uit oude mobieltjes met een tandenborstel combineren en ombouwen tot voortkruipende robotjes, sleutelen aan een auto of een 3D-print maken. Met deze en andere gratis toegankelijke activiteiten sloot de Eureka-organisatie zaterdag de uitvinderswedstrijd af in de Alkmaarse binnenstad. De Pleinzaal van TAQA theater De Vest en het aangrenzende Canadaplein stonden twee dagen lang in het teken van Wetenschap en Techniek. Vrijdag maakte de jury de uitslag bekend van de uitvinderswedstrijd. Een wedstrijd die volgens initiatiefnemer Jan Roobeek maar moeilijk op gang kwam. Hij heeft daar wel een verklaring voor: “Het imago dat techniek heeft onder jongeren is er toch vaak nog een van ‘vieze handen’ of ‘niet cool’ en dat beeld willen we graag veranderen”.

Roobeek heeft een uitgesproken mening over onderwijs en techniek en hij vindt dat het al twee generaties de verkeerde kant op gaat. De Fyra-affaire van de NS is volgens hem één van de symptomen. Ook volgend jaar kunnen kinderen en basisscholen aan de slag met slimme ideeën en vernuftige oplossingen, de bedoeling is dat Eureka! jaarlijks terugkomt.

 

Pin It
Bekeken: 1737x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/