Alkmaar, 15 december 2013. Zondagmiddag ging AZ onderuit tegen Heracles, in Almelo werd het 2-0. De Almeloërs begonnen furieus aan het duel. De ploeg van Jan de Jonge troefde AZ op alle fronten af. Dat resulteerde na 12 minuten in een vroege voorsprong. Linssen draaide eenvoudig weg bij Wuytens en kon simpel raak schieten in de korte hoek: 1-0. AZ beet door die goal sterk van zich af en probeerde terug in de wedstrijd te komen, met een kansenregen als gevolg. Gudmundsson, Viergever, Jóhannsson en met name Henriksen konden de bal echter niet in het doel krijgen, waardoor er met een 1-0 achterstand gerust werd.

In de tweede helft ging AZ door met domineren. Kansen werden gecreëerd en Heracles beperkte zich voornamelijk tot counteren. Na 67 minuten kreeg Henriksen de bal van Jóhannsson, maar kon net niet binnen werken. AZ ging door en kreeg een goede mogelijkheid via Avdic. Een uitstekende voorzet van rechtsback Johansson werd echter niet gepromoveerd tot goal door de invaller. In blessuretijd kreeg de ploeg van Dick Advocaat de spreekwoordelijk deksel op de neus. Een goed uitgevoerde counter van Heracles Almelo werd beheerst afgemaakt door Tannane: 2-0. Dat was meteen het laatste moment van de wedstrijd.

Door het verlies tegen Heracles wist AZ al vijf wedstrijden niet te winnen en zakken de Alkmaarders terug op de ranglijst. We vinden de ploeg terug op plek 7. Voor Dick Advocaat is er dus genoeg werk aan de winkel en kunnen hij en zijn selectie zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met SC Heereveen. Woensdag zijn de Noorderlingen de tegenstander in het KNVB Bekertoernooi, zaterdag wordt de zelfde wedstrijd gespeeld in het kader van de Eredivisie. Beide duels worden afgewerkt in het AFAS Stadion.

Bekeken: 1045x