Alkmaar, 15 december 2013. De laatste competitiewedstrijd van de dames van DAW dit jaar werd zaterdagavond in
zwembad de Hoornse Vaart gespeeld, waar De Snippen de tegenstander was. Een belangrijk duel om mee te blijven draaien in de top drie. Vorig wedstrijd werd het fysieke ingrijpen van de tegenstander niet goed gesignaleerd door de leiding, deze wedstrijd was dat anders. Overtredingen werden beloond met een uitsluiting of een strafworp en de dames konden hun eigen spel spelen. In het eerste kwart werd een 4-1 voorsprong gepakt, die slonk in het tweede tot 4-3. Aan het eind van het derde kwart kwam de tegenstander, bij een stand van 5-4, met een te grote foutenlast te zitten. DAW speelde met een vrouw meer en maakte daar in het laatste kwart optimaal gebruik van door de score op te voeren. Vier maal werd het doel getroffen tegenover twee maal voor De Snippen. Eindstand: 9-6.

Koploper UZSC 3 won van directe concurrent Amersfoort 2 en kwam zo op 28 punten terecht. De verliezers moeten met 22 punten nu DAW naast zich dulden, maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed. De Snippen bleef op 20 punten steken.

Heren 1 deed het in de Bondsklasse 3B overigens erg goed deze eerste helft van het seizoen. Zij wonnen op een gelijkspel na alle wedstrijden.

Bekeken: 1049x