Alkmaar, 15 december 2013. Zaterdag nam Jong Holland het in eigen huis op tegen Blauw Wit. Aan inzet ontbrak het Jong Holland zeker niet. Het leek er zelfs op dat alle ijver ten koste ging van de finesse waarmee de ploeg de afgelopen wedstrijden bij vriend en vijand de handen op elkaar kreeg. Blauw Wit probeerde de opbouw van de Alkmaarders snel te verstoren en dat werkte goed. Voor de ploeg van Jong Holland-coach David Zonneveld werd het er na een kwartier niet beter op. Blankendaal en Verhagen lieten twee grote kansen liggen en ook de wisselwerking tussen beide spelers verliep niet optimaal. Vlak voor rust had Blankendaal het vizier wederom niet op scherp en bleef het 0-0.

Na de thee leek er wat meer lijn in het spel van de Alkmaarse formatie te komen, mede door de inbreng vanTermaat op de rechterflank. Voor het doel van de tegenstander werd het drukker en na 60 minuten spelen maakte een Wormerse verdediger hands: strafschop. Helaas voor Jong Holland lukte het topscorer Blankendaal ook niet om vanaf de stip te scoren en bleef de stand nog gelijk. Toch gingen de Alkmaarders op jacht naar een treffer. Een verre bal belandde op de paal en een drietal vrijetrappen leverden niets op. Coach Zonneveld wilde hoe dan ook winnen en bracht twee aanvallende wissels in blessuretijd. Een van die wissels was Mike Spaans. Bij zijn eerste balcontact won hij het luchtduel en zijn kopbal ging via een verdediger van Blauw Wit tegen de touwen: 1-0. En dus kreeg Jong Holland het fel van zich afbijtende Blauw Wit alsnog op de knieën.

Voor Jong Holland was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop. Met 1 punt voorsprong op OSV gaan de Alkmaarders die winterstop in als koploper.

Bekeken: 1343x