Alkmaar Centraal


Een opluchting voor de krap behuisde Vroonermeerschool. De school kan vanaf februari samen met kinderopvangorganisatie SKOA gebruik maken van een nieuwe noodgebouw in de Vroonermeer. De dependance wordt zolang geplaatst  op het braakliggende terrein De Driehoek in de wijk Vroonermeer, pal achter het noodgebouw van basisschool De Lispeltuut.

"Wij zijn blij dat we weer kunnen groeien," zegt Karin Donkers, directeur van de Vroonermeerschool. "We krijgen één lokaal erbij, want we zijn met onze kleutergroep uit het lokaaltje gegroeid dat we in het Lispeltuut-gebouw toegewezen hadden gekregen. We kunnen daar geen kleuters meer toelaten." In februari verhuizen de kleuters naar een ruim lokaal. "We weten nog niet welke datum, maar in februari is de oplevering."

Sinds de oprichting van de openbare school in 2017 is het kommer en kwel qua ruimte. De Vroonermeerschool kreeg toen twee leslokalen toegewezen in het schoolgebouw van basisschool De Lispeltuut, die zelf ook al niet ruim in zijn jas zat. Mede door de groei van de Vroonermeerschool leidde dit tot discussie tussen de scholen, dat uiteindelijk escaleerde  tot in de gemeenteraad. In april 2019 kreeg de Vroonermeerschool er een lokaal in het gebouw bij.

"Het lokaal dat we nu achterlaten dat houden we vooralsnog," zegt de directeur. "Omdat we anders straks weer opnieuw knijp komen te zitten wat groei betreft. Dan kunnen we ook eindelijk weer eens een fijn oudergesprek voeren, niet in een balieruimte maar gewoon rustig op een eigen plekje."

De twee scholen en de kinderopvang wachten op de komst van een nieuw en modern schoolgebouw.  "Het duurt nog even voor het nieuwe schoolgebouw er staat. Dat zit nog in de ontwerpfase, we moeten denk ik nog twee jaar overbruggen," zegt het schoolhoofd. Tot die tijd hebben de Vroonermeerschool en SKOA voorlopig weer ruimte om verder te groeien. "Dat zijn mooie ontwikkelingen," besluit de directeur. (Foto: archief)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl