Horizon Jeugdzorg heeft regelmatig onder vuur gelegen sinds het de gesloten jeugdzorg in Noord-Holland Noord overnam van Parlan. De zorglocatie in Bakkum werd fel bekritiseerd, diverse jongeren werden toch weer in het Transferium in Heerhugowaard ondergebracht en dan was er nog de verloren rechtszaak rond de zorg van een minderjarig meisje. Maar nu heeft Horizon een voldoende gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Dit meldt het NHD.

Ondanks een hectische start, krijgen de gesloten jeugdzorg en het onderwijs van jeugdzorgaanbieder Horizon in de nieuwe locatie Antonius in Bakkum een behoorlijk voldoende van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

In juli bezocht de inspectiedienst de locatie Antonius in Bakkum. De instelling verdiende een voldoende op 37 van 41 aspecten. In het rapport staat dat er op het moment van toezicht verantwoorde hulp werd geboden. Er waren wel verbeterpunten. Het alarmsysteem voor medewerkers onder elkaar werkte niet optimaal en de kamers waren niet klaar. Er miste nog deursignalering en veiligheidsglas. Mogelijk was het er vanwege de nog lopende verbouwing nog niet overal even schoon. Ook was er nog geen onafhankelijke klachtencommissie voor ouders en hadden nog niet alle medewerkers hun opleidingen op orde.

Horizon voor 23 september een verbeterplan inleveren bij de inspectie. Het NHD kreeg geen reactie op vragen over het plan en eventuele progressie.

Ook de onderwijsinspectie was langs geweest. In het Antonius zit een school van Ronduit. Deze bleek toen nog niet te voldoen aan alle wettelijke eisen, maar wel werd vastgesteld dat het schoolbestuur goed voor ogen heeft wat daar nog voor nodig is. In 2020 wordt een volledig onderzoek gedaan. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 2853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/