Zeker vijf minderjarigen met ernstige gedragsproblemen of ontwikkelingsstoornissen zijn ondergebracht bij Parlan/Transferium in Heerhugowaard, ondanks dat Horizon Jeugdzorg daarvoor de aangewezen organisatie is. Dit meldt het NHD. Er zijn signalen dat de organisatie tekort schiet, maar Horizon vindt de kritiek onterecht.

Parlan moest op 4 februari de gesloten jeugdzorg voor nieuwe cliënten afstaan aan Horizon, na een aanbesteding die was uitgezet door achttien gemeenten in Noord-Holland Noord. Horizon verloor daarna een rechtszaak rond de zorg voor een minderjarig meisje. De zorg en veiligheid in Bakkum waren volgens het vonnis onvoldoende afgestemd op haar specifieke problematiek en werd dan ook uitbesteed aan het Transferium.

Er lijkt of leek meer mis te gaan in het Antonius, waar nu acht van de dertig zorgplekken worden bezet. De Raad van Kinderbescherming stelt dat de behandeling van diverse jongeren is gestagneerd omdat deze ontoereikend is, net als soms onderwijs, dagbesteding en veiligheid. Bovendien zaten cliënten en personeel tot recentelijk soms in de herrie vanwege verbouwing.

Defense for Children krijgt volgens het dagblad regelmatig klachten en signalen van ouders en advocaten over de zorglocatie in Bakkum. De belangenorganisatie meent dat de situatie niet onder controle is, mede door onvoldoende gekwalificeerd personeel en buitensporig gebruik van vrijheidsbeperkende maatregelen als fixatie, kamerplaatsing en afzondering.

Horizon erkent tegenover het NHD dat een aantal cliënten uit regio Noord-Holland Noord bij Parlan is ondergebracht, maar dat er niets vreemd is aan het soms uitbesteden van zorg. De kritiek en het vonnis zouden onterecht zijn. De twee volledig getrainde zorgteams even hun draai vinden, maar de veiligheid en het onderwijs zijn volgens de zorggroep nu geborgd.

Horizon denkt dat de kritiek te maken heeft met het vergrootglas waar de organisatie onder zit, vanwege het getouwtrek rond de aanbesteding. Daarnaast zou de vernieuwende handelswijze nog moeilijk acceptatie krijgen. Geen hoge hekken of muren en cliënten en ouders hebben zelf regie over hun toekomstperspectief.

Heerhugowaards wethouder John Does maakt zich geen zorgen over Horizon. Volgens hem zijn inspectie en het ministerie zeer tevreden over de zorgverlener.
Pin It
Bekeken: 3793x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/