In februari besloot gemeente Alkmaar dat 168 woningen in de Bloemwijk tegen de vlakte moesten. Renoveren zou te duur worden. De bewoners van woonblok 204 kwamen in verzet, maar na een onderzoek stelde Wooncorporatie Van Alckmaer voor Wonen dat nieuwbouw hier toch ook de beste optie is. Nu zijn vijftig bewoners bereid om naar de rechter te stappen, want ze zullen 'never nooit' akkoord gaan. Dit meldt het NHD.

Na het onderzoek in woonblok 204 concludeerde Van Alckmaer dat nieuwbouw het beste was. "Niet alleen op financieel (sic.), maar ook op het gebied van wooncomfort, totale woonlasten, geluidsbestendigheid, duurzaamheid en grootte van de woning."

Dat woonblok 201 teveel verouderd is, daar lijkt iedereen het wel over eens te zijn. Maar blok 204 is volgens de vijftig bewoners nog prima te redden met 'kleine ingrepen'. Zo zou na-isolatie in het dak volstaan voor de huizen aan de C.W. Bruinvisstraat.

Volgende week gaat de inmiddels opgerichte werkgroep Stop Sloop Bloemwijk in gesprek met de Wooncorporatie Van Alckmaer voor Wonen. Deze werkgroep lijkt niet faliekant tegen sloop te zijn. Eerst willen de leden antwoord op een aantal vraagstukken. Zo beloofde Van Alckmaer dat alle bewoners terug kunnen keren, maar er hoe en waar precies is nog niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 3473x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/