Alkmaar Centraal


Het plan is al eerder aangekondigd maar in het najaar van 2019 moet het gaan gebeuren: de sloop van de 168 woningen in de Alkmaarse Bloemwijk. Uit onderzoek blijkt dat de staat van de woningen dermate slecht is dat modernisering van deze honderd jaar oude panden geen optie meer is.

De woningen aan de Eikelenbergstraat, Bruinvisstraat en Dahliastraat worden gesloopt en er komen nieuwe, moderne en meer energiezuinige woningen voor in de plaats. Woningcorporatie Van Alckmaer voor Wonen is eigenaar en heeft nog geen concreet plan op tafel liggen. Mogelijk maken de 168 woningen plaats voor een hoger aantal, deels in de vorm van appartementen.

Bewoners mogen tijdens bijeenkomsten hun wensen bespreken met de woningcorporatie. Het is de bedoeling dat ze tijdens de bouw een tijdelijke vervangende woonruimte ergens anders in Alkmaar krijgen en na de bouw terugkeren.

De woningcorporatie gaat in gesprek met de huiseigenaren van enkele koopwoningen die tussen de huurhuizen staan. Mogelijk kunnen deze meegaan in dit vernieuwbouwproject.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl