Door de aanhoudende droogte worden de dijkinspecties in onze provincie de komende week flink uitgebreid, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Als er binnen korte tijd niet een flinke hoeveelheid regen valt, dan gaat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) alle dijken in hun gebied controleren. Dat komt neer op zo'n 1300 kilometer aan dijken.

Door de droogte kunnen scheuren en zwakke plekken ontstaan in die dijken. Ook bij Hoogheemraadschap Rijnland gaan inspecteurs zo'n 265 kilometer aan kades nalopen. Het gaat hierbij nog wel om de droogtegevoelige kades.

Na een eerdere inspectie over een lengte van 59 kilometer zijn door het HHNK op vijf plekken droogteschades geconstateerd. Die plekken worden nauwlettend in de gaten gehouden, maar als het rustig gaat regenen herstellen die punten vanzelf weer. Toch lijkt echte neerslag voorlopig nog niet te komen en dus wordt volgende week waarschijnlijk begonnen met de controle van alle dijken. Daarbij begint de inspectie bij de zwakkere plekken.

Hoewel er dus op een aantal plekken droogteschades waren geconstateerd, hoeven we ons volgens het HHNK nog geen zorgen te maken. "Het ziet er goed uit", voegt voert woordvoerder Marko Cortel toe.
Pin It
Bekeken: 2550x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/