Op woensdag 16 november presenteert Brouwerij Zeglis haar derde bier in Proeflokaal De Kleine Deugniet in Alkmaar. Zinder is een rookbier en wordt gemaakt van mout die boven een houtvuur gedroogd is.

Vroeger waren veel bieren in Europa gerookt, maar na de 19e-eeuwse uitvinding van de droogoven verdween deze traditie bijna helemaal. Het bekendste traditionele rookbier dat nog steeds bestaat komt uit de Duitse stad Bamberg. Het rookbier van Brouwerij Zeglis is hierop geïnspireerd: stevig gerookt, vol van smaak en toch doordrinkbaar. Het aroma doet denken aan gerookte ham vanwege de gebruikte houtsoort: beukenhout. Zinder is een amberkleurig bier van 6.5% alcohol.

De presentatie is om 19.30 uur.  Zie ook de Facebooksite van Brouwerij Zeglis. Ondertussen werken de initiatiefnemers aan het daadwerkelijk stichten van een brouwerij in de stad.

 

 

Pin It
Bekeken: 4071x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/