Op 23 november komt Diederik Samsom in het kader van zijn persoonlijke 'Doorknokkencampagne' naar Alkmaar. Net als vicepremier Lodewijk Asscher wil hij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen lijsttrekker van de Partij van de Arbeid zijn. Hij presenteert zich om 20:30 uur tijdens de PvdA-ledenvergadering in wijkcentrum Overdie.

Samsom wil in gesprek gaan over wat er de afgelopen tijd goed ging, wat beter kon en vooral over dromen, ambities en plannen. Lodewijk Asscher bezocht Alkmaar op 5 november. De bijeenkomst is ook voor niet-leden.

Vanaf 24 november tot en met 8 december kunnen PvdA-leden met stemrecht stemmen op de kandidaat van hun voorkeur. Op 9 december wordt bekend wie op 15 maart de PvdA-lijst aanvoert en als het aan Samsom ligt, is hij dat weer.

Diederik Samsom is sinds 2003 lid van de Tweede Kamer en hij werd in 2012 gekozen tot leider. Daarna behaalde de PvdA, na maandenlange dramatische peilingen, 38 zetels. Samsom formeerde samen met Mark Rutte het VVD-PvdA kabinet Rutte-II.

Pin It