In een zinderend rugbyduel tussen de koplopers van de 2e Klasse Noord, versloeg thuisclub Haarlem uiteindelijk de Alkmaarders met 28-17. Beide teams stonden zelfs gelijk in doelsaldo, nu zakt Alkmaar naar de tweede plek.

Beide teams misten een aantal belangrijke spelers. De strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten, zonder doorbraken. Na een kwartier kwam Haarlem op 3-0 door een benutte strafschop. Pas in het slot van de eerste helft kon Alkmaar wat terug doen. Haarlem voorkwam nog een drop-goal van David Dekker, maar even later verspeelde het een gewonnen 5 yards scrum en Wytze Vader reageerde attent voor een ongeconverteerde try. Maar op slag van rust maakte de thuisploeg een ongeconverteerde try voor een 8-5 ruststand.

De tweede helft begon erg gunstig voor Alkmaar. Al na twee minuten kreeg Joost Tempelaars de bal mooi aangespeeld en rondde af na een lange sprint langs de zijlijn. Met 8-10 kwam Haarlem snel terug via een doorbraak recht door het midden en een try plus conversie (15-10). Een slim genomen strafschop leverde nog een try op (20-10). Alkmaarwe 'Man of the Match' Roy van Rijn bracht zijn ploeg terug in de race met een geconverteerde try, maar met 20-17 breidde Haarlem de voorsprong weer uit naar 23-17 meteen goede strafschop. In een bloedstollende finale werd de Alkmaarse verdediging geveld met als gevolg een 28-17 eindstand.

Bekeken: 3640x