Alkmaar, 20 februari 2015. De voormalig PvdA-wethouder van Alkmaar Hans Meijer is een voorkeursactie gestart om na de verkiezingen van 18 maart een plek in Provinciale Staten te bemachtigen. Hoewel hij met een 22e plaats laag op de kandidatenlijst van de PvdA staat, sluit hij niet uit dat zijn actie gaat lukken. Op de lijst van D66 is Alkmaarder Rob Dijkstal te vinden en op de lijst van GroenLinks prijkt de naam van Riza Diktas. Beiden staan echter op een vrijwel onverkiesbare plek maar veren geen campagne. Inmiddels hangt het portret van Meijer op alle verkiezingsborden.

De PvdA Alkmaar maakt zich zorgen over het feit dat in de nieuwe Provinciale Staten mogelijk geen enkele inwoner uit Alkmaar gaat plaats nemen. Hoewel de PvdA vertrouwen heeft in andere kandidaten, is het van belang dat er namens een grote stad als Alkmaar een eigen statenlid aan de Staten-vergaderingen mee doet. Het is goed dat naar een aantal specifieke provinciale kwesties zoals het openbaar vervoer, 'Schiphol overlast' en het open landschap in Schermer en Graft- De Rijp met een Alkmaarse bril gekeken wordt. Op dat soort zaken heeft de provincie veel invloed.

De PvdA Alkmaar heeft met de voormalig wethouder een uitstekende en ervaren kandidaat naar voren geschoven voor de Provinciale Staten. Hans Meijer was 6 jaar raadslid en daarna 6 jaar wethouder voor Alkmaar. Het waren onder meer de jaren van het nieuwe AZ-stadion, de verbouwde Ambachtsschool aan de Bergerweg, de bouw van wijkcentra, het Van der Meijcollege langs de Hoornsevaart. Het was ook de tijd waarin veel geld vrij kwam voor de sporters, cultuur, jeugdbeleid en extra sportonderwijs op de basisscholen.

 

Pin It
Bekeken: 2587x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/