Alkmaar, 20 februari 2015. Vanuit het programma Kunstgras investeert Alkmaar Sportstad zo’n 3,3 miljoen euro in kunstgrasvelden bij diverse sportverenigingen in Alkmaar en omgeving. Alkmaar Sport N.V. voert dit programma met de looptijd 2013 - 2015 uit. Op dit moment wordt bij de Alkmaarse hockeyclub AMHC een nieuw pupillenveld aangelegd. Bij regen, wind en sneeuw kan er in Alkmaar straks ook door de jonkies gewoon gehockeyd worden, iets dat met natuurgras lastiger gaat. Een ander voordeel is dat op een kunstveld zowel trainingen als wedstrijden gehouden kunnen worden, terwijl bij echt gras twee verschillende velden nodig zijn.

Alkmaar Sport legt sinds 2003 kunstgrasvelden aan bij sportclubs. In de zomer van 2014 is het derde veld van AMHC gerenoveerd. Dit jaar zal de toplaag van het hoofdveld (kunstgras-water-veld) worden vervangen. Daarnaast wordt momenteel een nieuw pupillenveld,  een veld op halve grootte, gerealiseerd. Eric Warmholtz, voorzitter van AMHC: “Alkmaar Sport heeft ons het gehele traject begeleid en ondersteund. Vanaf het aanvragen van de vergunning tot advisering over de tekeningen en de uitvoering. Ook het groen, het hekwerk en het straatwerk rondom de velden wordt door Alkmaar Sport onder handen genomen." De kleedkamers en het clubhuis worden door AMHC zelf gerenoveerd.

De drainage van het nieuwe pupillenveld is geplaatst en ook de sporttechnische onderlaag is zo goed als gereed. Het wachten is op de juiste weersomstandigheden om de mat zelf aan te brengen en het pupillenveld af te maken. Medio maart zullen de hockeyers hun wedstrijden op dit nieuwe veld kunnen spelen.

20150220 AMHC kunstgrasveld aanleg

Pin It
Bekeken: 1475x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/