Alkmaar, 30 januari 2015. Dames 1 van Alvoco nam het woensdag op tegen het op de tiende plek bivakkerende NIVO uit Hoorn. Er was geen zware klus verwacht maar toch hadden de dames van trainer/coach Sydney Paula het vooral in de eerste set nog even lastig. Uiteindelijk was het wel gewoon Alvoco dat de punten naar zich toetrokken. Met vijf punten in de tas stijgt Alvoco weer een paar plaatsen op de ranglijst, naar de 4e plaats. Daarop voortborduren zal een uitdaging worden. Dames 1 deed het al zonder El Ouahhabi en ook buitenaanvalster Lisa de Graaf stapt voorlopig van het veld.

Alvoco bouwde een voorsprong op in de eerste set, maar het laatste punt was lastig te maken. NIVO kwam nog gevaarlijk terug, maar de thuisploeg pakte de set in 25-20. In de tweede set eigenlijk hetzelfde beeld. Alvoco kon vrij gemakkelijk een voorsprong opbouwen (20-12) maar ook in deze set kwam het stugge NIVO weer sterk terug. De thuisploeg bleef evengoed kalm en haalde ook het tweede bedrijf binnen: 25-20.

In de derde set werd spelverdeelster Lotte Vroege vervangen door Plien Kok. Ook nu bleven de bezoeksters lang bij maar Alvoco bleef gedreven aanvallen en wist ook deze set binnen te halen: 25-16. Daarna ging het voortvarender. De ploeg uit Hoorn bleef in de vierde sete wel aandringen maar de aanvalsters van Alvoco waren sterk genoeg om daar doorheen te prikken. Op 24-19 wordt De Graaf met een publiekswissel uit het veld gehaald en bedankt voor haar verdiensten voor het team, Judith Witte nam haar plaats over en mag het laatste punt binnen slaan: 25-19.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 14 februari tegen De Boemel uit Tuitjenhorn, de nummer 11 van de poule regio West.

Bekeken: 1559x