Alkmaar, 30 januari 2015. Terwijl er in het weekend van 31 januari en 1 februari een kraan die 1,2 miljoen kilo kan tillen bezig is om de nieuwe traverse van Station Alkmaar op zijn plaats te zetten, was het de bedoeling dat ook de software van de Victoriebrug getest zou worden. De Victoriebrug is een fietsers- en voetgangersbrug en ligt naast de spoorbrug over het Noordhollands Kanaal. In oktober 2014 moest het testen van de software namelijk al uitgesteld worden omdat de software nog niet klaar was. Het is namelijk alleen mogelijk om de software die regelt dat de brug tegelijk met de spoorbrug open en dicht gaat te testen als het treinverkeer langere tijd stilligt.

Destijds was de eerstvolgende gelegenheid om te testen het weekend van 31 januari en 1 februari 2015, omdat dan het treinverkeer in en rond Alkmaar stilgelegd wordt vanwege de spectaculaire werkzaamheden op Station Alkmaar. Vlak voor het uur van de waarheid laat ProRail nu weer weten dat de software nog niet klaar is. Het is waarschijnlijk pas in de zomer van 2015 mogelijk om de twee bruggen synchroon te laten openen en sluiten.

De Victoriebrug krijgt voorlopig dus een 'stand alone'-status en wordt onder andere voorzien van seinapparatuur om de scheepvaart te regelen. Het voordeel van deze beslissing is dat de brug toch eind februari in gebruik kan worden genomen. Als de gemeente had besloten om te wachten tot ProRail de software heeft laten keuren had de Victoriebrug nog maanden stilgestaan.

Pin It
Bekeken: 2105x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/