Alkmaar, 30 januari 2015. Woensdag 11 en 18 februari organiseert Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Mare voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van basisscholen uit het werkgebied van de bibliotheek treden dan voor het voetlicht. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op school wonnen zij de wedstrijd en ze zijn dan ook allen in het bezit van de titel ‘voorleeskampioen van de school'.

Tijdens de eerste voorronde in de bibliotheek strijden de schoolkampioenen om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door gaat naar de kwartfinales ligt in handen van een deskundige jury. Deze jury bestaat uit: Herman van der Mark (leraar0, Ruud Osborne, (schrijver) en Gabrielle Gonsalves (medewerkster Bibliotheek Kennemerwaard). Het programma begint om 13.45 uur. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren.

De kwartfinale vindt plaats in Bibliotheek Hoorn op zaterdag 21 maart. De winnaars van die ronde gaan door naar de 'Provinciale finale van Noord-Holland' die plaatsvindt op woensdag 8 april in Het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Wie daarbij verkozen wordt, gaat door naar de landelijke finale op woensdag 27 mei in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

 

 

Pin It
Bekeken: 2326x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/