Alkmaar, 29 januari 2015. Normaal gesproken kom je ze alleen, én als je geluk hebt, tegen in het bos of boven de weilanden en de bermen van provinciale wegen. Maar een groep leerlingen van het PCC Oosterhout  werden getrakteerd op een roofvogeldemonstratie in de aula. De aanwezigheid van de roofvogels had te maken met een project waarbij kinderen uit het 1e leerjaar zweefvliegtuigjes van hout gaan maken, een kleine les aerodynamica vliegen was dus wel op zijn plaats. Onder het toeziend oog van de roofvogels vertelde beroepsvalkenier Mart Schrieken over zijn met veren bedekte jagers.

Vervolgens vlogen de bewust hongerig gehouden vogels keurig naar de hand van een aantal leerlingen waar een beloning wachtte. "Hoe beweegt een vleugel?" en "Maakt een vleugel geluid tijdens het vliegen?" waren een paar vragen die de kinderen op Mart Schrieken afvuurden. Ze kregen allemaal antwoord van de enthousiast valkenier, die er op zijn beurt ook zichtbaar van genoot om  de leerlingen van wat bij te brengen over zijn roofvogels.

 

 

Pin It
Bekeken: 3155x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/