Tsjeljabinsk (RUS), 13 januari 2015. Koen Verweij is afgelopen weekend tweede geworden op het EK Allround in het Russische Tsjeljabinsk. Hij moest alleen landgenoot Sven Kramer voor zich dulden. De 24-jarige Koedijker kan tevreden terugkijken op het kampioenschap. Hij had gemikt op een top-5 positie. Het is een bekend fenomeen: Verweij had na een succesvol Olympisch toernooi te maken met afleiding en een motivatiedip. Hij begon relatief laat aan de voorbereidingen voor dit seizoen. Tot op het laatste onderdeel stond Verweij eerste maar Kramer, die stevig mopperde over zijn vorm, kon zijn 11 seconden achterstand wegrijden op de afsluitende 10 kilometer.

Koen Verweij startte het toernooi met winst op de 500 meter in 36,20 sec, terwijl Kramer tiende werd. Kramer won de 5000 meter, maar Verweij hield de schade beperkt met een vierde plaats in een tijd van 6.23,86. Zondag bouwde Verweij zijn voorsprong weer uit in een directe confrontatie met zijn landgenoot op de 1500 meter. Hij werd overall tweede in 1.46,28, Kramer moest ruim een seconde toegeven. Op de slotafstand moet de zesvoudig Europees kampioen ruim 11 seconden goedmaken. Bij het NK Allround was het verschil 17 seconden. Het werd 13.07,27 tegen 13.21,90 en zo pakte Kramer de Europese titel allround weer terug van Jan Blokhuijsen. Het podium was niet uitsluitend Nederlands. De derde plaats ging naar de Rus Denis Joeskov. Bij de vrouwen won Irene Wüst. 

Maandag liet team Corendon weten dat Koen Verweij zal meerijden op het NK sprint in Groningen. Hij wil zich op de 1000 meter voor het WK afstanden in Heerenveen kwalificeren. Daarvoor zal hij op het podium moeten eindigen. Hieruit blijkt ook dat Verweij zich goed voelt, want hij had begin dit seizoen nog aangegeven minder wedstrijden te willen rijden, omdat hij deze zomer weinig getraind had.

(bron foto: Twitter Koen Verweij)

20150112 verweij ek allround

Pin It
Bekeken: 1125x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/