Alkmaar, 13 november 2014. Amateurkunstfestival KUUB verbindt amateurkunstenaars en culturele organisaties door een festival te organiseren dat in het teken staat van beleving, ruimte en creativiteit. KUUB is een festival voor amateurkunst dat is ontstaan vanuit de behoefte van diverse amateurverenigingen om zich aan de Alkmaarse bevolking te presenteren op een vernieuwende en inspirerende manier. Het eerste Alkmaars amateurkunstfestival zal gehouden worden op 14 maart 2015 in Koel310, op de locatie waar voorheen Life072 zat.

Waan je door de levendige expositie van creatieve kubben en beeldende kunst, geniet van live muziek van de deelnemende muziekverenigingen en koren, neem deel aan een creatieve workshop of breng een bezoek aan een bijzondere theatervoorstelling. Organisator van het festival Helen Groves staat te trappelen om de eerste culturele organisaties tijdens de kick-off te verwelkomen: “Het concept van KUUB is uniek en verbindend. Ik hoop dat het festival aandacht genereert voor alle creatieve amateurkunstenaars en laat zien hoe getalenteerd Alkmaarders zijn”.

KUUB maakt onderscheid in een zestal kunstdisciplines: beeldende kunst, muziek, dans, theater, creatief schrijven en mediakunst. Verschillende mengvormen en cross-overs tussen kunstdisciplines worden tijdens het festival aangemoedigd. Alle kunstenaars en organisaties die meedoen worden opgeroepen om iets met hun eigen ruimte te doen, maar ook na te denken over het thema “Ruimte” in de breedste zin van het woord.

De kick-off van het amateurkunstfestival vindt plaats op vrijdag 28 november om 16:00 uur bij Kunst-connect (in het Souterrain van de Telefooncentrale) en wordt verzorgd door Wethouder Anjo van der Ven. Kunst-connect heeft als doel zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de schilderkunst. Meer informatie over het festival of aanmelding op de website van het festival.

Pin It
Bekeken: 2130x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/