Alkmaar, 03 november 2014. Zondag namen de dames van Kolping Boys het op tegen Someren in de Hoofdklasse. Kolping heeft te kampen gehad met blessures en staat daarom vrij laag in de stand. Tegen hekkensluiter Someren was het de bedoeling weer eens drie punten te pakken, maar het mocht niet zo zijn. De Oudorpers verloren in eigen huis met 2-5 en zakten weer iets verder weg in de stand.

Al direct na het eerste fluisignaal ging Kolping Boys in de aanval en na al vijf minuten wist Lotte Smit na een mooie opbouw de 1-0 op het bord te zetten. Maar amper 10 minuten later lag de bal in het eigen doel door een snelle counter. De teams waren aan elkaar gewaagd en kregen beide kleine kansjes. In de 30e minuut kwam Kolping Boys tot een goede aanval door het centrum, die door Eva Stoop werd verzilverd. In de 40e minuut kwam Someren opnieuw langszij met de 2-2 score.

Na rust ging Someren fel van start en kreeg het een levensgrote kans, maar kwam niet tot scoren. Met een goed genomen corner een een kopbal werd het 2-3 voor de bezoekers. Vanaf dat moment was Kolping niet bij machte om weer in de wedstrijd te komen, ook niet met een tweetal aanvallende wissels. De aanvallende opzet zorgde er ook nog eens voor dat er achterin teveel ruimte kwam, en daar maakte Someren dankbaar gebruik van. Het wist nog twee maal te scoren. Kolping Boys kon daarentegen zelfs op de doellijn staande de bal niet achter de keepster van Someren te krijgen. Met 2-5 werd de wedstrijd afgesloten en kwam Kolping vaster onderin de Hoofdklasse te staan.

De dames van Kolping Boys staan nu op de 11e plaats en het degradatiespook dreigt, doordat Someren omhoog klimt naar de 10e plek. Het team heeft nog wel een wedstrijd extra te spelen.

Bekeken: 1071x