Alkmaar/Heerenveen, 03 november 2014. Koen Verweij reed van het weekend mee op het NK Afstanden, terwijl hij nog enige achterstand heeft in trainingsopbouw vanwege de zogenaamde post-Olympische blues. Met het succes en de bijkomende hectiek hebben atleten wel vaker last van een gebrek aan focus in de daarop volgende periode. Evengoed wist de Koedijker een zesde, tweede en derde plaats te pakken.

Vrijdag reed Verweij naar een zesde plaats op de 5000 meter in een tijd van 6:26.06 min. Sven Kramer pakte de titel. Zaterdag wist hij met 1:46.478 min. nipt de zilveren medaille te veroveren op de 1500 meter. Dit gebeurde in een directe confrontatie met Kramer, die zijn tweede titel opeiste. Het was nog even spannend voor Verweij want hij reed dezelfde tijd als Thomas Krol, vijf ritten eerder. Uiteindelijk bleek hij met één duizendste binnen de tijd van Krol te blijven. Zondag kwam Verweij opnieuw in actie. Op de 1000 meter eindigde hij als derde in 1:09.15 min. Hier was het Kjeld Nuis die Nederlands kampioen werd. 

En dan was er nog de 20-jarige Jade van der Molen, voorheen uit Alkmaar. Ze woont Heerenveen om zich goed op haar schaatscarrière te kunnen richten. De vrouw van de lange afstanden nam zondag deel aan de 5000 meter en wist in de eerste rit een verdienstelijke 7:10.52 min neer te zetten, waarmee ze uiteindelijk haar hoogste klassering behaalde: een tiende plaats. Zaterdag kwam ze op de 3000 meter tot een tijd van 4:11.35 min, goed voor een veertiende plaats. Vrijdag deed de studente bedrijfskunde al mee op de 1500 meter en behaalde een achttiende plaats in 2:02.32(5).

Pin It
Bekeken: 1021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/