Alkmaar, 31 oktober 2014.  Wat GroenLinks voorspelde is uitgekomen: de theaterprogrammering van Provadja verdwijnt grotendeels. De opvolger van Provadja, Filmhuis Alkmaar, durft het vanwege een veel te krap budget niet aan om naast een filmhuis ook een theaterpoot op te zetten in zijn ruimte in het JT-complex. GroenLinks-lijsttrekker Christian Braak houdt coalitiepartij D66 hiervoor mede verantwoordelijk en confronteerde wethouder Elly Konijn ermee tijdens het lijsttrekkersdebat van het Noordhollands Dagblad op woensdagavond.

OPA, VVD, CDA, SP, Leefbaar Alkmaar en drie raadsleden van D66 besloten in de zomer van 2013 om Provadja te huisvesten in de nog te bouwen megabioscoop op Overstad. Volgens Christian Braak heeft het huidige stadsbestuur de muziek- en theaterprogrammering van het oorspronkelijke Provadja nooit serieus genomen. “Constant was de focus gericht op het inlijven van Provadja bij JT en was er een gretigheid om te bezuinigen op het budget. Het ging nooit over de meerwaarde van de mooie programmering voor de gemeente. D66 wilde een onverdeeld Provadja, terwijl het zich wel liet raden dat dit niet haalbaar is met het beperkte budget wat zij hiervoor over had.”

Het spijt GroenLinks dat Filmhuis Alkmaar de theaterzaal moet loslaten en daardoor minder mogelijkheden heeft om muziek- en theaterproducties te programmeren. “Gelukkig kunnen er nog kleine optredens plaatsvinden in de horeca en in de filmzaal”, aldus Braak. “Als het Filmhuis in de toekomst hulp nodig heeft, staat GroenLinks klaar!”

Pin It
Bekeken: 1497x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/