Alkmaar, 30 oktober 2014. Op een nagelnieuwe website kunnen inwoners van Alkmaar, zorgvragers én zorgaanbieders, antwoord vinden op veel vragen over de veranderingen in het Sociaal Domein. De website Alkmaar Verandering 2015 is onlangs live gegaan om in de eerste informatiebehoefte te kunnen voorzien. De site wordt doorlopend ververst, aangevuld en geactualiseerd.

De gemeente Alkmaar is, in samenwerking met de regio, druk doende met de drie decentralisaties, in jargon ‘de drie D’s’ genoemd. Het Rijk besloot dat vanaf 1 januari alle gemeenten zelf Jeugdzorg, Maatschappelijke ondersteuning en Werk & Inkomen (‘Participatie’) dienen te regelen. Vanaf die dag is de gemeente dus het belangrijkste adres voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van passend werk, jeugdhulp of bij ziekte en beperkingen.

Overkoepelend wethouder van de 3D’s, Peter de Baat, is blij dat de inwoners van Alkmaar de informatie nu overzichtelijk en op één plaats aangeboden krijgen. “Alle veranderingen in het Sociale Domein vormen samen een omvangrijke operatie die landelijk veel media-aandacht trekt. We doen er hier in de regio alles aan de continuïteit van zorg te waarborgen. Dat is één van de vele zaken waarover de sitebezoeker zich kan informeren.” 

De Baat voegt er aan toe dat een website nooit alle vragen zal kunnen beantwoorden. “We leveren, ook na 1 januari 2015, zoveel maatwerk, dat past natuurlijk niet allemaal op een site." Op de site is te zien waar mensen terechtkunnen voor specifieke informatie over hun eigen situatie.

Pin It
Bekeken: 1390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/