Alkmaar, 30 oktober 2014. Het aantal elektrische auto’s neemt sterk toe en de gemeente Alkmaar wil hiervoor een goede laadinfrastructuur aanbieden. Woensdag zijn de zonnepanelen en de oplaadpunten voor elektrische auto’s feestelijk in gebruik genomen door wethouders Nagengast en Konijn. Naast de oplaadpunten die de gemeente op straat laat plaatsen, zijn er zes oplaadpunten in de parkeergarage op het Kanaalschiereiland aangelegd. 180 zonnepanelen zorgen intussen voor lokale duurzame stroom. Het Alkmaarse bedrijf Noordeloos Elektro BV heeft het project uitgevoerd.

De combinatie van zonnepanelen en laadpunten is tamelijk uniek in Nederland. De stroom die auto’s bij het opladen gebruiken, wordt lokaal geproduceerd door de zonnepanelen en heeft daardoor zowel het kenmerk ‘groen’ als ‘lokaal opgeladen’. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): “Elektrisch rijden wordt daardoor in Alkmaar nóg groener. Daarnaast zal deze vorm van opwekking de bewustwording van schone energie en duurzaam vervoer verder onderstrepen”.

De eerste twee oplaadpunten zijn 29 oktober in gebruik genomen, net als alle 180 zonnepanelen. Binnen enkele weken wordt de netwerkaansluiting verzwaard en zijn de overige vier oplaadpunten ook operationeel. Om elektrisch rijden verder te stimuleren kan er in deze garage tegen de kostprijs van 19 cent stroom worden getankt. De uiteindelijke kosten worden mede bepaald door de laadpas-aanbieder.

"Door extra laadplaatsen te creëren in het centrum, zorgen we dat een bezoek aan Alkmaar ook voor elektrische rijders aantrekkelijk is. Dat is goed voor de winkeliers, bezoekers, luchtkwaliteit en voor de levendigheid in het centrum." Aldus wethouder Parkeren/Vastgoed Elly Konijn (D66).

 

Pin It
Bekeken: 1217x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/