Alkmaar, 27 oktober 2014. Zaterdag is het nieuwe hoofdveld officieel in gebruik genomen door wethouder Peter de Baat. Tevens zijn het 800e Jong Holland-lid en het 100e dames/meisjes-lid gehuldigd en werd gevierd dat Jong Holland Heren 1 tot Alkmaars Sportteam van het Jaar uitgeroepen is.

De feestelijke dag werd ingeluid met wedstrijden van de jongste jeugd, de mini’s, in de Europa League. En sinds een aantal weken is Jong Holland een unieke eigen competitie voor alleen de jongste meisjes begonnen, de BeneLeague. Daarna was het tijd voor de huldiging van het 800ste lid Wout Morriën en het 100ste meisjes lid Maud Vreeker. En natuurlijk voor de opening van het nieuwe hoofdveld door wethouder Peter de Baat, samen met de voorzitter van Jong Holland, Wilco Vlaar. Als teken van de samenwerking tussen de gemeente Alkmaar en Jong Holland overhandigde Peter de Baat symbolisch de vlag van Alkmaar Sportstad.

Dat Jong Holland trots is op haar eerste elftal, nieuw in de 2e klasse, werd duidelijk bij de opkomst voor de wedstrijd Jong Holland 1 – DVVA 1, die daarna plaatsvond. De spelers werden geëscorteerd door de jongste jeugdleden en bij opkomt van het veld met een zee van vlaggen en geluid. En met het nemen van de aftrap van de wedstrijd door Peter de Baat werd het hoofdveld officieel in gebruik genomen.

Zo is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de mooie historie van het Gemeentelijk Sportpark. Op 14 augustus 1954 werd op dezelfde plek de eerste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal in Nederland gespeeld tussen de elftallen van Alkmaar ’54 en Venlo. Alkmaar ’54 won met 3-0. Het is mooi om te zien dat op deze historische grond een springlevende voetbalvereniging speelt met een rijk verleden, een nog rijker heden, die wordt bestuurd met een blik op de toekomst. Ondanks het verlies van 0-4 tegen DVVA ziet die er voor Jong Holland veelbelovend uit.

Foto: verwelkoming van het 100e meisje Maud Vreeker, rechts sportwethouder Peter de Baat (bron: website Jong Holland)

20141026 jong holland 100e meisje

Pin It
Bekeken: 1305x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/