Alkmaar, 22 oktober 2014. Er is in de media altijd veel aandacht voor de Haagse politiek, maar ook de lokale politiek is interessant als je je er een beetje in verdiept, en is zeker niet minder belangrijk. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november aanstaande, wordt het OPEN stadHUIS. Dan worden de ‘spelregels’ van de politiek uitgelegd en presenteren alle 13 deelnemende politieke partijen zich. Men kan dan ook met de raadsleden in gesprek over hun standpunten.

Het college en gemeenteraad nodigen alle inwoners van Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp graag uit voor het OPEN stadHUIS op zaterdag 25 oktober. Het stadhuis is dan van 10.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Om 11.00 uur wordt het Kieskompas gelanceerd, een handig hulpmiddel om tot stemkeuze te komen, vanaf 25 oktober online op de gemeentelijke website. Het Kieskompas stelt circa dertig vragen en toont achteraf de best passende partijen.

Naast informatie inwinnen over politiek kan men het monumentale stadhuis zelf verkennen, geleid langs de monumentale ruimtes die als werk- en vergaderkamers worden gebruikt door het bestuur. De burgemeester en wethouders zijn in hun eigen werkkamer aanwezig om u even de hand te schudden en/of actuele projecten toe te lichten. Kinderen kunnen langs dezelfde route meedoen aan de kinderpuzzeltocht. In de raadzaal worden videobeelden van vergaderingen getoond en wordt uitgelegd wat het raadswerk precies inhoudt. 

Op 1 januari 2015 is het zover; dan fuseren de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. In de Teylingen-/Van Foreestkamer is ‘Het beste van stad en land’ in beeld gebracht.

Pin It
Bekeken: 1251x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/