Alkmaar, 19 augustus 2014.  Regionaal Archief Alkmaar is vanaf september elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10:00 tot 14:00 uur. Naast de mogelijkheid tot het doen van archiefonderzoek op deze weekenddag wordt er elke maand een activiteit of themapresentatie georganiseerd.

Tijdens de eerste zaterdagopenstelling op 6 september vertelt Benita Jansma over de conservering en restauratie van archieven. Zij vertelt over inktvraat, de gevolgen van vocht in papier en hoe het best een eigen archief te bewaren. En de beruchte zilvervis blijft ook niet onbesproken. Jansma staat al jaren aan het hoofd van het restauratieatelier van het Regionaal Archief Alkmaar en weet als geen ander hoe kwetsbare archieven behandeld moeten worden.

De geopende studiezaal op elke eerste zaterdag van de maand vervangt de wekelijkse avondopenstelling op dinsdag. Het Regionaal Archief Alkmaar verwacht een breder publiek te kunnen dienen op deze weekenddag. De dienstverlening op zaterdag is vergelijkbaar met doordeweekse dagen. Er kunnen dan archiefstukken worden aangevraagd en ingezien op de studiezaal. Ook zijn er medewerkers aanwezig die kunnen helpen bij onderzoek.

De zaterdagopenstellingen van het Regionaal Archief Alkmaar zijn dit jaar op 6 september, 1 november en 6 december, en in 2015 op 7 februari, 7 maart, 4 april en 2 mei van 10:00 tot 14:00 uur. Aanmelden is alleen nodig voor de themapresentaties. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De presentatie van 6 september begint om 10.30 uur. Aanmelden kan -hier-. Meer informatie op de website van het Regionaal Archief Alkmaar.

 

Pin It
Bekeken: 1368x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/