Alkmaar, 18 augustus 2014. Het Biomass Gasification Europe congres (BGE) is een prestigieus congres op 2 oktober in Taqa Theater De Vest onder de vlag van de European Biogass Association. De organisatie is in handen van gemeente Alkmaar, ECN, TAQA, Energy Valley en provincie Noord-Holland.

Het biogas congres heeft internationale sprekers van formaat zoals John Bøgild Hansen van Haldor Topsøe en Lisa Dyson van Kiverdi. Maar ook de Nederlandse top op dit gebied ontbreekt niet: Frank Ligthart, Jan-Willem Könemann, Bram van der Drift en meer. Zij nemen de luisteraar mee in de wondere wereld van energietransitie, groengaswaardeketen en biomassavergassing; van toeleveranciers tot afnemers en de technieken die daarbij komen kijken. Uiteraard komt ook het bijzondere aanbod van regio Alkmaar voor het voetlicht. 

Het ‘Energy Innovation Park Alkmaar’ (EIPA), gelegen in de Boekelermeer, biedt ruimte aan innovatieve bedrijven op energiegebied. Met in het hart van het park het 'Energy Innovation Center' dat baanbrekende technologie en topexpertise bundelt op het gebied van traditionele, groene en andere innovatieve energievormen, zoals biomassavergassing, power to gas en (bio) LNG. Tijdens het BGE congres wordt het Energy Innovation Centre officieel gelanceerd, net als de afstudeerrichting biomassavergassing van INHolland.

Het Biomass Gasification Europe 2014 congres is onderdeel van de conferentie van de European Biogass Association die start op 30 september. De events vormen een unieke gelegenheid voor Energieregio Alkmaar om zich nationaal en internationaal op de kaart te zetten als broedplaats voor energieontwikkelingen.

Het BGE congres wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, dat hiermee invulling geeft aan dat deel van de toezeggingen aan gemeente Alkmaar in het kader van de komst van de Gasopslag Bergermeer van TAQA.

Pin It
Bekeken: 1465x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/