Heerhugowaard, 16 juni 2014. Het was zo'n mooi idee: een hotel en evenementencentrum op het Waardse industrieterrein Beveland. Het grote pand van PlantijnCasparie aan de J. Duikerweg staat toch leeg en heeft deels al een geschikte inrichting. Ondernemer Maurice Sijtsma van LetsEvents presenteerde zijn plannen in februari aan gemeente Heerhugowaard, maar kreeg vorige week een definitieve afwijzing. De raad had de kwestie nog ter discussie gesteld, maar uiteindelijk bracht dit geen verandering. Het idee gaat tegen het bestemmingsplan in en er zou ook overlast met parkeren komen. Alleen een hotel is ook geen optie, zonder die extra's zijn ondernemers niet te porren.

Initiatiefnemer Sijtsma baalt er behoorlijk van, zo meldt het NHD. Hij wilde Heerhugowaard een mooie plaats geven voor evenementen en feesten en in wezen is De Zandhorst een uitstekende locatie, net weg van woonwijken. Het pand is groot, nu beschikbaar en op de bovenste verdieping zijn bars en een keuken aanwezig. Omliggende bedrijven waren positief, andere horeca was positief over het opzetten van arrangementen, er lag een plan klaar voor verkeersmaatregelen en Saturn, Gamma en Praxis stelden hun parkeerterreinen beschikbaar op de tijden dat het nodig was.

Het idee was overigens bij de gemeente positief ontvangen, maar dus niet op een bedrijventerrein. En daarmee zit LetsEvents wel klem, want geschikte panden vind je eigenlijk alleen op bedrijven- of industrieterreinen. Voor nu richt Sijtsma zich op het organiseren van een groot tweedaags evenement bij het Park van Luna met een deels internationale line-up. Wellicht krijgt het HAL-gebied er wel een soort Indian Summer Festival bij, al is niet bekend om wat voor bezoekersaantallen het moet gaan.

20140616 plan letsevents

Pin It
Bekeken: 1606x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/