Langedijk/Alkmaar, 9 juni 2014. Terwijl de kinderen zwemmen in het water van het recreatiegebied Geestmerambacht van Langedijk, staan er verderop een groep mensen aan de kant en een paar in het water. Het zijn leden van "De Tempel van de Levende God" uit Alkmaar die zaterdag vier mensen, of eigenlijk vier discipelen van Christus, dopen in het water van het Geestmerambacht. Het gebeurt op een wijze zoals we in documentaires zien; lopend gaan de discipelen het water in, waar ze gesteund worden door de voorgangers en waar gebeden wordt voor kracht, zodat je het oude, slechte, leven achter je kan laten en als een nieuw mens weer boven komt. Het hele doopfeest was ook echt een feest met veel emotie.

Veelal zijn er mensen die met veel verdriet of boosheid te maken hebben gehad en dan hun heil hebben gezocht bij deze geloofsgemeenschap. En blijkbaar hebben ze het ook gevonden. Het was hartverwarmend en veel mensen stonden op een afstand te kijken en te fotograferen of te filmen.

Zondag vond er tussen 11.00 en 13.00 uur nog een dienst, waarbij aanvankelijk verzameld werd in buurthuis 't Ambacht in de Glazenierstraat 1 te Alkmaar.

 

20140607-Geestmer-doop-2

Pin It
Bekeken: 1414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/