Alkmaar, 03 juni 2014. "Schakel bij het dossier-Medisch Centrum Alkmaar (MCA) nu al een goede mediator in, en overweeg dat niet pas als de rechter in beeld komt om het conflict te beslechten, zoals bij het dossier AZ-trainingscomplex", pleitte advocaat Mr. S. Hartog afgelopen zaterdag in het NHD. Adapt juicht dat toe, omdat deze stichting de uitzichtloze leegstand van Huize Westerlicht, een rijksmonument in eigendom van het MCA, aan dit geschil wijt.

Deze week komen de wethouder Peter de Baat en het MCA weer bij elkaar. De relatie tussen MCA en de gemeente is op zijn zachtst gezegd stroef te noemen, aldus Adapt. Sinds de aankondiging van het ziekenhuis in 2011 om belangrijke delen te verhuizen naar Heerhugowaard, moeten de gemeente Alkmaar en het MCA afspraken maken over de resterende zorg op de oude plek in stadspark De Hout. Sinds oktober 2013 zit daar geen schot in. Woensdag 4 juni is nieuw overleg gepland. Voortekenen wijzen erop dat dit niet meer dan een herhaling wordt van eerdere zetten, stelt Adapt. Ondertussen staat Huize Westerlicht al twee jaar leeg en verpaupert dit rijksmonument.

Advocaat Hartog vreest dat deze kwestie eindigt in langdurige juridische procedures, en meent dat een andere manier van het gesprek voeren onder leiding van een mediator tot een snellere en betere oplossing van het geschil leidt. Volgens Adapt verdient Huize Westerlicht snel nieuwe bewoners of gebruikers. Als mediation tussen gemeente Alkmaar en het MCA dat kan bespoedigen, dan graag, aldus Adapt.

Pin It
Bekeken: 1192x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/